Laat de lichtjes maar branden!

Kaarsen maken heeft iedereen wel al eens gedaan meestal met paraffine. Je kan ook kaarsen maken met oude kaarsresten, breng die niet naar het containerpark, maar maak er gewoon nieuwe van. Ik giet de kaarsen niet in een mal maar in schattige kopjes, naar een idee dat ik ook op Pinterst gespot heb
Wat heb je nodig:
 • enkele kopjes
 • oude kaarsen
 • kaarslont
 • fijne rechte stokjes of een potloden
 • masking tape
 • pan
 • houten lepel
Hoe maak je het: Maak eerst de kopjes klaar. Neem een kaarslont en plaats het loodrecht in het kopje. Klem er dan 2 stokjes tussen die je aan elkaar plakt. Ik heb hier eetstokjes gebruikt, maar je kan allerlei rechte stokjes gebruiken, zelfs potloden.


De stukken kaars in de pan doen. Zet de pan in een grote pan en laat het kaarsvet smelten au bain marie. Let wel op dat het water niet gaat koken want dat stinkt! 
 
Als je denkt dat alles gesmolten is roer er even door met een houten lepel om te kijken of er geen brokken meer in zitten.
Haal nu het gesmolten kaarsvet van het vuur. Opletten, draag handschoenen want de pan is gloedheet. Giet het kaarsvet nu in het kopje. Tik met een stokje of een lepeltje een paar keer tegen de rand van het kopje, zo komen de luchtbellen omhoog en gaat het kaarsvet niet inzakken.
Het overtollig kaarsvet kan je in een lege brik gieten die je bovenaan hebt opengeknipt. Wanneer het vet gestolt is kan je het brik opensnijden en heb je terug een blok kaarsvet die je opnieuw kan smelten voor hergebruik.
Nu het kaarsvet laten stollen en haal dan pas de stokjes weg en knip het lont af. 
Laat de lichtjes nu maar branden! Mooi toch, vooral enkele kopjes samen, staan mooi op de kast en zijn ook een leuk cadeau idee.


1 comments:

 1. Leuke blog ik ga je volgen en vind het leuk als je ook ens bij mij komt kijkenTineke
  bollies53.blogspot.com

  ReplyDelete

 

Flickr Photostream

Follow Me on Pinterest

Twitter Updates

Follow on Bloglovin

Meet The Author