Laat de cupcakes smaken!

We bakken, versieren en eten met z'n allen cupcakes en die willen we dan zo mooi mogelijk aan tafel brengen. Je kan weer overal de typische cake stands kopen die de Engelsen gebruiken bij hun Afternoon tea, maar zelf maken is ook niet moeilijk. Je kan ze maken met borden, kopjes of eierdopjes, maar ik maak ze met glazen zoals in Fabriek Romantiek. Makkelijk alleen het lijmen is een delicate operatie.
Wat heb je nodig:
  • 3 borden
  • 2 glazen
  • 1 decoratief figuurtje
  • lijm
Hoe maak je het: Hoe men tewerk gaat spreekt eigenlijk voor zich. 
Lijm telkens een glas op een bord en werk van laag naar hoog. Op het laatste bordje kan je een decoratief figuurtje plakken. Dit is optioneel maar zeg nu zelf dat kleine detail doet het!
Men kan natuurlijk niet elke lijm gebruiken. Er zijn 2 mogelijkheden, ofwel haal je je siliconespuit tevoorschijn zoals getoond wordt op Fabriek Romantiek. Zelf vind ik werken met silicone niet zo evident, dus heb ik 2 componenten epoxylijm gebruikt. Ook wel een plakkerig boeltje maar gelukkig wordt de lijm nu zo verkocht dat de 2 componenten gelijkmatig uit de tube komen en dan even mengen en aanbrengen.Zachtjes aandrukken en een paar minuutjes laten drogen en alles zit potvast.
Nu nog decoreren en smullen maar!

0 comments:

Post a Comment

 

Flickr Photostream

Follow Me on Pinterest

Twitter Updates

Follow on Bloglovin

Meet The Author