Vanuit mijn ziekenbed


Eind november voelde ik mij plots ellendig, zo ellendig dat ik een bezoek bij de huisarts niet meer kon uitstellen. Na een bloedprik kreeg ik te horen dat mijn schildklier op hol was geslagen en veel te snel werkte. Hyperthyreoïdie is de medische term voor deze aandoening. Ik werd onmiddellijk doorverwezen naar een gespecialiseerde arts die mij medicatie voorschreef en een volle maand op rust zette. Een hele maand gekluisterd in mijn luie zetel gaf me tijd om enkele makkelijke sjaals te haken. De eerste sjaal,  haakte ik voor mijn dochter, volgens het gratis patroontje Crochet Lacy Scarf van Lion Brand. Een heel makkelijk patroontje en met dikke wol en haaknaald 10 gaat het goed vooruit. Het is me spijtig genoeg niet gelukt er een paar mooie foto's van te maken want ik ben wel blij met het resultaat en ondanks de grote gaten is hij toch lekker warm!


15 comments:

 1. Wat vervelend maar fijn dat je weet wat er aan scheelde. Nu maar hopen dat je de symptomen kunt bestrijden met de medicatie, ik heb begrepen dat dat soms toch ook wel behoorlijk zoeken is voor een juiste afstelling. Veel sterkte hoof! Je sjaal is in ieder geval erg mooi geworden. Lijkt me best lastig om rustig aan te moeten doen. Pascale X

  ReplyDelete
 2. Bah wat vervelend voor je zeg!gelukkig had je je afleiding met het haken....Ziet er mooi uit de sjaal.Wens je heel veel succes met de medicatie en dat je je gauw weer beter mag voelen.

  lieve groetjes
  Angeline

  ReplyDelete
 3. Oh wat naar, ik hoop dat je snel opknapt! Ik vind het een heel mooi patroon wat je hebt gebruikt voor de sjaal!

  ReplyDelete
 4. Wat vervelend voor je dat je opeens ziek bent. Goed dat ze meteen het probleem hebben ontdekt. Verplichte rust niet niet prettig, maar ik hoop dat je er weer van opknapt. Fijn dat je toch wat moois hebt kunnen haken.

  Groetjes, Margaret

  ReplyDelete
 5. Pff Annemie dat zal niet meevallen zo lang in de lappenmand. Hopelijk voel je je snel weer beter.
  Gelukkig kan je je zinnen wat verzetten met haken.

  Groetjes, MOnique

  ReplyDelete
 6. Oei, heel veel beterschap!
  De sjaal is erg leuk geworden :-)

  ReplyDelete
 7. Ik weet helaas wat het is, bij mij was twee jaar geleden hetzelfde vastgesteld na een hele periode van ontzettend naar voelen, ik ben een jaar aan de medicatie geweest en daar nu alweer bijna een jaar vanaf, binnenkort moet ik voor een laatste bloedonderzoek en zoals het er nu naar uitziet ben ik er vanaf en voel me ook goed! Hopelijk ga je, je snel door de medicatie weer wat beter in balans voelen, neem je tijd in ieder geval, veel sjaaltjes haken :-) en het kan dus goedkomen!! Veel beterschap!!

  ReplyDelete
 8. Nou zeg, dat is ook wat: je ineens zo naar voelen en dan zo'n diagnose krijgen... Knap vervelend lijkt me. Ik hoop dat je met genoeg rust en de juiste medicatie toch snel beter zult worden! Je hebt in ieder geval een mooi sjaaltje gemaakt. Dat er nog maar veel mogen volgen. :) groetjes

  ReplyDelete
 9. Hoop dat je je snel beter voelt meis! Sterkte!!!!!!!!
  Prachtige sjaal!!!!!!!!!

  ReplyDelete
 10. oef, jeetje. Hopelijk knap je snel op met de nodige rust en medicatie.
  Er komen wel mooie sjaaltjes uit voort! Beterschap

  ReplyDelete
 11. piep een spoedig herstel en de sjaal ziet er erg mooi uit meid knuf

  ReplyDelete
 12. Heel veel moed en vlug beterschap.

  Mooie gatensjaal!
  En bedankt om me te linken,

  Brigitte

  ReplyDelete
 13. Prachtige sjaal, gelukkig had je die afleiding! Heel veel beterschap en hopelijk ben je gauw weer de oude!

  ReplyDelete
 14. mooie sjaal ben je al een beetje opgeknapt ik hoop het lieve groet pam l

  ReplyDelete

 

Flickr Photostream

Follow Me on Pinterest

Twitter Updates

Follow on Bloglovin

Meet The Author