Nieuwe oude meubeltjes gevonden op

tweedehandssites
 
Uren kan ik rondneuzen op verschillende tweedehandssites zoals Marktplaats en bij ons in België 2dehands en Kapaza. Soms vind je helemaal niets maar dan zijn er zo van die momenten dat je iets ziet waar je hart van stil blijft staan. En dat was dan ook het geval toen ik deze vitrinekast tegenkwam voor de ongelofelijke prijs van 10€.
We hadden net het appartementje van mijn zoon gemeubeld, zijn flatje stond al vol hij had geen kasten meer nodig. Maar mijn oude Ikea kasten waren wel aan vervanging toe zodat deze kast zich best thuis kon voelen in mijn huisje. De kringwinkel kwam de Ikea kasten ophalen voor hergebruik en ik ging de kast ophalen in de flat van een overleden dame. Haar zoon kon zijn oren niet geloven dat ik blij was met zo’n oude kast  Maar ik was blij heel erg blij. 
Een 2de kast in dezelfde stijl, bijna dezelfde grootte maar toch een tikkeltje anders was ook snel gevonden en kwam de eerste kast gezelschap houden.
En mijn geluk werd nog groter toen ik deze secretaire vond. Ik had er al eens eentje aan mijn neus laten voorbij gaan in de kringwinkel en was dus stiekem al een tijdje op zoek naar zo'n bureautje. 25€ was de vraagprijs in perfecte staat, alleen een inktvlek binnenin waarvoor de eigenaar zich nog excuseerde omdat hij als kleine jongen de inktpot er in had omgegooid. Het meubeltje stond in een flat van een dame die naar het rusthuis vertrok en haar zoon moest hem niet meer. Zelf vind ik het ook wel fijn dat ik de vroegere eigenaars heb ontmoet van de nieuwe meubeltjes die hier nu in huis staan.

Zo'n secretaire is een handig meubeltje dat niet veel plaats inneemt en als je het openklapt is het binnenin ook erg leuk, met een paar rangeervakjes, net een postkantoortje.
De secretaire viel zo in de smaak dat mijn dochter er graag ook eentje voor haar onder de kerstboom zou vinden. Ik zet mijn zoektocht verder...

11 comments:

 1. geweldig, ook ik hou er van uren te neuzelen op die sites, en soms ineens haal je zomaar een schat in huis !! heel erg leuk :-)

  ReplyDelete
 2. Wat heerlijk als je van die schatten op de kop kan tikken en zeker als het bijna niks kost.

  Groetjes, Monique

  ReplyDelete
 3. Wat een mooie kastjes heb je op de kop kunnen tikken! Prachtig!
  Lees net je vorige blogposts (die ik blijkbaar gemist heb?) Wat een leuke ideeën... het vogelvoerboeket! Bij een volgend bezoek bij vrienden ga ik ook zoiets cadeau doen en de verpakking maakt het helemaal af!
  Ook de Heilige Kurken vind ik een superidee en mooi gerealiseerd!
  Fijne feestdagen!

  ReplyDelete
 4. Wie de tijd neemt en goed zoekt, vindt de mooiste meubels voor een kleine prijs. Dat heb je prima gedaan. Nu lekker van de nieuwe meubels genieten.

  Groetjes, Margaret

  ReplyDelete
 5. Wat een leuke kastjes heb je voor leuke prijsjes gevonden! Ik kan me goed voorstellen dat je er erg blij mee bent (nu nog verder zoeken voor je dochter, hihi). Grappig, volgens mij had mijn oude oma ook zo'n zelfde soort vitrinekastje in haar oude boerderijtje staan! Memories... :)
  Groetjes en fijne feestdagen.

  ReplyDelete
 6. Oh wat een prachtige kastjes!!!

  ReplyDelete
 7. Wat een leuke kastjes! Echt super dat modelletje met die pootjes zo eronder. Wat een geluk dat je dan ook nog een secretaire vindt die er perfect bij past. Pascale X

  ReplyDelete
 8. Hele mooie kastjes, leuk dat je weet van wie het is geweest.

  ReplyDelete
 9. leuk he, de kringloop... heerlijk om er rond te kijken en iets bijzonders op de kop te tikken. Wij hebben hier ook van die geweldige winkels.
  Hartelijke groeten en gezegende kersdagen en een goed nieuwjaar.

  ReplyDelete
 10. Ik ben helemaal mee blij met jou! Fijne vondsten! Het eerste kastje lijkt sterk op een kastje dat vroeger bij mijn grootouders stond, nostalgie!

  ReplyDelete
 11. Het vinden van een secretaire is ook mijn natte droom.
  Als kind al was ik enorm gefascineerd erdoor.
  Zoals je zegt, het neemt zo weinig plaats in en je kan er zo wonderlijk veel mee doen.

  Ik zoek er een met veel laatjes en vakjes om al mijn kralen, tape, lintjes, kleine prul in op te bergen .

  Heel goed gevonden van jou en inderdaad fijn om met de ex-eigenaars gesproken te hebben.

  Fijne kerstdag nog,

  Brigitte

  ReplyDelete

 

Flickr Photostream

Follow Me on Pinterest

Twitter Updates

Follow on Bloglovin

Meet The Author