Granny square tas

Kennen jullie dat ook, je start met een werkje en dan kan je plots niet meer verder en belandt het in de kast voor een geruime tijd. Zo gebeurde het ook met deze lapjestas. Geïnspireerd door haar en haar was ik ruim een jaar geleden vol moed aan de tas begonnen. Ik haakte 19 granny squares en haakte ze vervolgens aan elkaar zoals je hieronder kan zien.
Dan nog toeplooien en afwerken, bijna klaar dus.
Toen ging het mis. De tas moest natuurlijk nog gevoerd worden met een stofje. Maar ik heb geen naaimachine dus werd het werk stilgelegd en de tas belande in de kast. Tot vorige week mijn lieve buurvrouw mij haar naaimachine leende om een voering voor mijn polka dots tas te maken. Zo kon deze bijna vergeten tas ook terug uit de kast gehaald worden om gevoerd en afgewerkt te worden. 
Het is eerder een tas voor de herfst of de winter maar zo ligt die alvast klaar.
De granny square die ik voor deze tas haakte is de "Blooming granny square"
die haak je als volgt


6 comments:

 1. Leuke tas! Daar past vast en zeker een heleboel in. Gelukkig is hij niet in de kast gebleven, want daar is ie echt veel te leuk voor hoor!

  ReplyDelete
 2. Wat een leuke tas, fijn dat hij toch af is gekomen!
  Ik ken het, ik heb hier al een poos een babydekentje liggen. Hier moet ook nog voering tegenaan, maar daar zie ik tegenop. En doe er vervolgens niets meer aan. Toch eens afmaken!
  Groetjes Monique

  ReplyDelete
 3. Wat een leukerd, die tas! Fijn dat ie nu dan toch af is (ik heb ook geen naaimachine en kan het ook niet echt, dus heb ik mijn gehaskte tas destijds maar zonder voering gelaten). Veel plezier ervan, ook al wacht ie misschien nog tot het najaar om gebruikt te worden. :)

  ReplyDelete
 4. Ik heb zo ook nog wel een paar projectjes liggen. Vandaag toch weer 3 kledingstukken hersteld, die hoop is ook altijd groot en blijft liggen. Tas is heel mooi geworden, ik zou hem het hele jaar door gebruiken hoor!

  ReplyDelete
 5. Hoi
  Heel herkenbaar... Ik heb hier ook nog een bijna klaar tasje.... Moet ik me ook dringend eens mee bezighouden om jet af te maken.
  Ik heb wel een vraagje, die lichte kleur grijs/beige, wat voor wol is dat? Wat is de draaddikte?
  Ik ben naar zoiets op zoek naar kan mijn ding niet vinden...

  Groetjes zus

  ReplyDelete
 6. Hoi Zus,
  Ik heb de tas gehaakt met het TWEED garen van bij Zeeman. Het bestaat ook in een donkere variant. Je haakt het met een naald 5-6. Zelf heb ik een 5 gebruikt.
  Groetjes,
  Annemie

  ReplyDelete

 

Flickr Photostream

Follow Me on Pinterest

Twitter Updates

Follow on Bloglovin

Meet The Author