Let's Rock 'n Roll

Merula haalde haar platencollectie boven en toverde leuke kommetjes uit haar LP's, waar je alles en nog wat in kwijt kan.
Hier staat ook nog een platencollectie die ik al een paar jaar op de rommelmarkt aan de man probeer te brengen, maar die niemand meer wil, dus ga ik er creatief mee aan de slag, want zoonlief zijn kamer moet dringend gepimpt worden. De kamer krijgt een hoger "Rock 'n Roll" gehalte met herbruikte LP's.
Ik haalde het motortje uit een oude kinderklok. Plakte het met het lijmpistool tegen de plaat. Met wat nagellak kregen de wijzers een vrolijk toetsje, ze werden terug op zijn plaats gezet en na dat het batterijtje er terug in zat was het kwart na een.
 
Wanneer je een LP in een tijl heet water dompelt kan je hem plooien. Zo plooide ik alleen de onderkant in de vorm van een gootje, ideale plek waar het wekelijks tijdschrift netjes kan in opgeborgen worden.
Je kan deze geplooide platen niet alleen aan de muur hangen, maar ook gebruiken als boekensteun.
De hoezen werden aan elkaar geplakt en omgetoverd tot een papiermand.

Ten slot werden er ter voorbereiding van de Roomwarming Party  cakejes gebakken en 2 LP's kregen een nieuwe bestemming als cake stand. Ook kommetjes werden gebakken en hoe dat moet toont Merula.

Op deze winterse lentedag klonken deze bezigheden mij als muziek in de oren!

11 comments:

 1. Wat een geweldig creatief idee. Wie verzint zoiets! Multi functioneel en niet duur. Super!

  ReplyDelete
 2. Wat een leuke topideetjes!

  ReplyDelete
 3. Wat een leuke dingen heb je gemaakt.

  ReplyDelete
 4. Hahaha wat geweldig verzonnen allemaal! Wat zal er een run morgen zijn op al die lp's bij de kringloop. Lieve groet Pascale

  ReplyDelete
 5. Yeah, deze kamer rockt!
  Ik ben ze ook allemaal al weleens tegengekomen en hoop ooit nog wat platen van vriendlief (heeft een gigantische collectie) los te peuteren voor zo'n taartenstandaard. Ik heb nog een ideetje voor de kamer (zelf al ooit eens gemaakt dus t werkt): beschilder de zwarte delen van de plaat met schoolbordverf voor een uniek minischoolbordje (of bord aan de deur met waarschuwing voor binnenkomende ouders).

  ReplyDelete
 6. Dit heb je heel erg leuk gedaan zeg.
  Lieve groet hester

  ReplyDelete
 7. whoehaaaa! Ja leuk. De boekenstandaard en die met dat 'gootje' zijn ook leuk zeg. Leuk dat zoon zo'n kamer krijgt (incl. homewarming feestje)

  ReplyDelete
 8. Wat een gave ideeën!!
  Ik ga je volgen :)

  Lieve groet, Arja

  ReplyDelete
 9. Super leuk gedaan! Zag laatst de bakjes al op een rommelmarkt. Zo leuk!! Ook de etagere. Ik heb ook nog verschillende ideeën voor etagere's in huis maar hoe kom je aan de ijzeren stangetjes met ring? Kan ik die ergens bestellen?

  Groetjes Ivon

  ReplyDelete
 10. Ivon die stangetjes heb ik van een etagere gerecupereerd waarvan een schoteltje gebarsten was. Heb geen idee waar je die kan bestellen maar moet vast bestaan.

  ReplyDelete
 11. Wow hoe tof allemaal! Mijn zoon zou dat ook de max vinden ... maar ik heb geen LP's :-)

  ReplyDelete

 

Flickr Photostream

Follow Me on Pinterest

Twitter Updates

Follow on Bloglovin

Meet The Author