Aan de haak!


Om een onverklaarbare reden, heb ik mijn haakpennen jaren de rug toegekeerd. Maar geïnspireerd door de vele haakwerkjes van alle creatieve dames in blogland, heb ik ze 2 weken terug van onder het stof gehaald en eerlijk gezegd, haken is verslavend. Eenmaal je ermee begint kan je niet meer stoppen, enfin ik toch. Zo heb ik al verschillende projectjes in de maak  ....

Granny Squares, in vintage kleurtjes, bedoeld voor een dekentje, maar mijn bruine wol is al op, en werd niet geleverd in de winkel deze week. Zo moet ik dit werkje even aan de kant leggen en hopen dat de wol snel geleverd wordt, anders zal het een babydekentje of hoes voor een kussen worden. Ik heb nu een 30-tal lapjes klaar. 

Voor de eerste keer geprobeerd en het is heel leuk, dubbel haken. De eerste 3 rijen zijn tricky maar daarna is het eigenlijk heel makkelijk haken. Het resultaat is een echt stevig haakwerk. Zal hier later een tutorial over plaatsen, wanneer het werkje klaar is.

En ondertussen haak ik af en toe Japanse bloemen van katoen, voor een tot nog nu toe onbekende bestemming.

Er is nog niets klaar en afgewerkt, maar dit is althans een voorproefje.

5 comments:

 1. Anonymous2/14/2013

  de afwerking komt vanzelf hoor, het ziet er alvast veelbelovend uit

  lieve groet jenneke

  ReplyDelete
 2. Nou dat ziet er allemaal erg goed uit en beloofd wat!

  groetjes
  Angeline
  www.mijnplekkie.tk

  ReplyDelete
 3. Nou als dit de start is, verwacht ik nog heel veel moois zeg! ♥ Lovely ♥
  Lieve groetjes Hester

  ReplyDelete
 4. mooi die kleuren bruin met blauw en wit !
  zo is het bij mij ook gegaan. Jaren niets met haken gedaan totdat ik in een woonblad een sprei zag en eraan ben begonnen dat was 4 jaar geleden haha.
  inmiddels heb ik dochterlief en buurmeisje ook leren haken :-)

  liefs, Ellen

  ReplyDelete
 5. Ik zag jouw berichtje onder mijn giveaway en ben even gaan kijken bij jou. Wat een leuke blog ik ben meteen volger geworden. Ik ben zelf ook dubbelzijdig aan het haken, inderdaad de eerste twee toeren zijn opletten geblazen, maar daarna gaat het als een speer. Jouw haakwerk ziet er super uit.. Trouwens de rest van de knutsels ook

  ReplyDelete

 

Flickr Photostream

Follow Me on Pinterest

Twitter Updates

Follow on Bloglovin

Meet The Author